Több, mint 1,5 millió ember hallgat podcastot Magyarországon.

 

Hallgassák a tiédet is!

Teljeskörű podcast készítési megoldás a szervezéstől a kész adásig!

Tudtad?

Ma, Magyarországon csaknem 1,5 millió ember hallgat heti rendszerességgel podcastot és ennek kb negyede napi szintű hallgató! Az átlagos heti podcast fogyasztási idő közelíti a 6 órát! Ennyi embert érhetsz el!

Ez a szám folyamatosan növekszik, hiszen 2021 óta több, mint 50%-al többen hallgatnak rendszeresen valamilyen podcastot, akkor nagyjából 1 millió körül volt ez a szám!

Azok az emberek, akik podcastot hallgatnak, jellemzően a magasabb vásárlóerejű csoportba tartoznak és általában olyan tevékenységek közben hallgatnak podcastot, ami nem igényel különösebben nagy figyelmet – pl. futás, mosogatás, vagy akár kutyasétáltatás – így nagyobb figyelemre számíthatsz!

Miért jó, ha van saját podcastod?

  • Egy podcast végighallgatási aránya lényegesen magasabb, mint egy azonos hosszúságú Youtube videó végignézéséé.
  • Megerősítheted saját szakértői imázsodat
  • Rendszeresen értékes tartalmakat adhatsz ügyfeleidnek és követőidnek
  • Támogatókat és szponzorokat szerezhetsz hozzá
  • Új, organikus érdeklődőket szerezhetsz, akik kapcsolódnak a témádhoz.

Ez nem egy újabb unalmas marketingtrükk

Ez a vállalkozásod saját hangja

Hogy készül el a saját podcasted?

Megtervezzük!

Kitaláljuk a stratégiát! Átbeszéljük, milyen témákról szeretnél podcast adásokat, vagy miről lenne érdemes beszélgetni és hogy mi lesz a fő célja a podcastodnak.

"
j

Arculat

Megbeszéljük, hogy milyen arculati elemeket, introt, outrot, videós podcast esetében pedig milyen főcím animációt szeretnél. Ezek elkészülnek már az első adásra.

"

Felvétel

Ezután jön az izgalmas része! Kitaláljuk az időpontot vagy időpontokat, amikor elkészülnek az első felvételek! Megszervezek mindent és felkészülök a témádból, neked pedig csak annyi dolgod van, hogy a megbeszélt időpontban behuppanj a stúdió egyik székébe!

"

Utómunka

A felvételek után ezeket feldolgozom, megvágom, hozzákerülnek az arculati elemek és ha szükséges, a támogatók szpotjai, majd feltöltöm a kész anyagot a podcast megosztó platformokra, videós tartalom esetén pedig a Youtube-ra is. A linkeket pedig természetesen megkapod, hogy ezeket saját felületeieden is tudd terjeszteni!

"

Ugye milyen egyszerű?

Ha velem dolgozol a podcastodon, neked egyetlen dolgod lesz: leülni a stúdióban egy mikrofon elé és beszélgetni arról, amihez igazán értesz.

Hallgass bele!

FloCast S01 E01

készítette: PodCast Sherpa | Párkapcsolatok, traumák és ezek kihívásai

BerbaFlowCast S01 E01

készítette: PodCast Sherpa | Azonnal használható marketingtanácsok kisvállalkozásoknak

Milán vagyok, a Podcast Sherpa. Segítek megmászni az egyre magasabb podcast hegyet!

 

Több, mint tíz éven keresztül a médiában dolgoztam, gyakornokként kezdtem, majd az évek alatt egy ügynökség főszerkesztője lettem, ahol szinte minden nagyobb TV-vel együttműködtem beszállítóként és országos rádiócsatornákon is hallhattad a hangomat.

Dolgoztam többek között az RTL Klub helyi tudósítójaként és a Rádió 1 hírolvasójaként, gyártottam műsort a Sport1 számára valamint sportegyesületek hivatalos videói és interjúi is kötődnek a nevemhez.

Éppen ezért merem elvállalni a podcastod host (műsorvezető) szerepét. Természetesen minden adást egy alapos felkészülés előz meg, hogy valóban érdekes és magas színvonalú adást tudjunk készíteni.

 

Ha idegen neked még a mikrofon, a stúdió, a beszéd, ne feledd: én azért vagyok ott, hogy segítsek!

Ezt mondták a többiek

Beke Gábor
Beke Gábor
2023-10-20
ajánlja
Első podcastomat készíthettük el, ajánlás alapján találtam rá. Már a kapcsolatfelvétel alkalmával és onnan tovább erősödve szimpatikus volt nekem Milán személye. A kommunikációban rövid idő alatt egymásra hangolódtunk és ezt a stúdióban, a felvételkor is tapasztaltam. Sikerült is egy tartalmas és hangminőségben szuper jó első podcastot készítenünk. A vágott és végleges anyaggal is maximálisan elégedett vagyok és a PodcastSherpa szolgáltatását őszintén ajánlom mindenkinek, aki még nem találta meg azt, akivel podcastot készíthet.
Cserményi Csilla Virág Flo
Cserményi Csilla Virág Flo
2023-10-10
ajánlja
Milán podcastot készített velem, amire annyira felkészült, hogy az az óra csak úgy elrepült. Élveztem, és pont olyan kérdéseket tett fel, amelyek a munkám lényegét mutatták meg. Profi, átgondolt, nyugodt, intelligens - talán ezek a jelzők írják le legjobban a Milánnal való élményemet.

Melyik csomag illik hozzád?

VOICE PACK

Havi két adás, adásonként 40-50 percben

Szervezés

Stúdióbérlés

Műsorvezetés

Hangvágás, effektelés

Shownotes-ok elkészítése

A kész adások feltöltése a podcast platformokra, a cég saját csatornájára (Apple Podcast, Spotify, Google podcast)

VIDEO PACK

A VOICE CSOMAG TELJES TARTALMA valamint:

Több kamerás videófelvétel (vendégek számától függően 2-3 kamera)

Az adás videóinak készre vágása

A kész adások feltöltése a YouTube-ra, a cég saját csatornájára

PREMIUM PACK

A VOICE ÉS A VIDEO CSOMAG TELJES TARTALMA valamint:

Videós teaser (kedvcsináló) elkészítése az adáspremier előtt a legfontosabb gondolatokból

Beharangozó poszt a közösségi felületekre

5 db short videó kivágása a kész adásból és feltöltése Youtube shorts, Tiktok, Instagram reel felületekre

Blogcikk, összegzés elkészítése minden adásból

Gyakran ismételt kérdések

Az Ön címe itt megy

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hova kerülnek a podcastok?

A vállalkozásod csatornájára, hiszen ez a Te műsorod! Ezt tudod promótálni az ügyfeleid között, reklámozni, az elkészült anyaggal a saját belátásod tudsz dolgozni, én maximum referenciaként használom, természetesen minden esetben a Te linked felhasználásával, vállalkozásod megjelölésével.

Hol készülnek a felvételek?

Jelenleg Budapesten egy bérelt stúdióban, a Corvintól nagyjából 3 perc sétára.. Hamarosan tervben van egy győri stúdió nyitása is.

Hogy zajlik a felvétel?

A felvétel előtt néhány nappal kapni fogsz egy tervezett adásmenetet. Ebben meg vannak jelölve a fő irányvonalak, amilyen irányba szerintem érdemes vinni a beszélgetést. Ezt át tudod nézni, véleményezheted, ha van kérésed ezzel kapcsolatban, természetesen azt is figyelembe veszem. Ezután a stúdióban felvesszük a beszélgetést. Fontos, hogy az adásmenet ebben az esetben csak egy iránymutatás, hiszen beszélgetés közben biztosan el fogunk kanyarodni más irányokba is. Ha felvétel közben úgy ítéljük meg, hogy valami mégsem releváns az adott témához, utólag kivágjuk.

Hogy kell készülnöm egy adásra?

Öltözék szempontjából ahogy neked kényelmes. Ha videós felvétel is készül, akkor készülj úgy, ahogy szívesen viszontlátod magad a képernyőn, ha csak hangot veszünk, ez kevésbé fontos. A témát, adásmenetet előre tudni fogod, kávéval, vízzel pedig készülök neked ?

Milyen témákról beszélgetünk?

Amikor elindítjuk a projektet, mindenképpen átbeszélünk lehetséges témákat, amiket 1-1 adásban feldolgozunk. A téma bőségétől függően egy adásban lehet, hogy csak egy, lehet, hogy több témát is feldolgozunk. A lényeg, hogy kb. 5-6 adásra előre tervezünk, hogy ne ad hoc módon kelljen ötletelnünk, hogy miről beszélgessünk.

Milyen gyakran érdemes podcastot készíteni?

Mint minden tartalommarketing esetében, a podcastnak is akkor van értelme, ha rendszeres. Az ideális megoldás kétheti megjelenés, a csomagok is így vannak összeállítva, havi két adást tartalmaznak. Ezeket azonban ha kényelmesebb, akár egy alkalommal is felvehetjük.

Meddig tart a felvétel?

Egy 40-50 perces adás esetében körülbelül egy órával kell számolni. Mire te megérkezel, én már a stúdióban várlak, így szinte azonnal tudjuk kezdeni a felvételt.

Minden adást külön kell felvenni?

Nem! Ha kényelmesebb, akkor akár két adást is felvehetünk egymás után egy rövid szünettel a kettő között, így egy havi tartalmat felvehetünk akár egy ülésben is. Többet viszont nem javaslok, a fáradtság nagy úr ebben az esetben és emiatt én sem vállalok két felvételnél többet egy napon.

NINCS KOCKÁZAT!

Mivel biztos vagyok benne, hogy el fog kapni a podcast készítés hangulata, ezért van egy ajánlatom:

Ha nem vagy elégedett az első adás felvétele után és meggondolod magad, nem kell kifizetned és barátokként válunk el!

Készen állsz megtenni az első lépést saját podcastod felé?

Ne feledd! Veszítenivalód nincs! Foglalj le egy 30 perces ingyenes konzultációt minden kötelezettség nélkül, ahol felteheted a benned maradt kérdéseidet és megbeszéljük azt is, hogyan érdemes belevágnod a podcast készítésbe!

Less be a színfalak mögé!

További képek hamarosan!

Kezdhetjük?

Jelentkezz be egy kötelezettség- és díjmentes konzultációra az alábbi űrlap kitöltésével!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Mi fog történni?

Miután kitöltötted az űrlapot, az időpontfoglalóhoz kerülsz, ahol választani tudsz a rendelkezésre álló időpontok közül. Az online konzultáció alatt megbeszéljük, hogy milyen elképzeléseid vannak és én is elmondom a legfontosabb tudnivalókat.

Kérdésed merült fel?

Ha van bármi egyéb kérdésed, amire eddig nem kaptál választ, nyugodtan írd meg az űrlapon keresztül és igyekszem a lehető leghamarabb válaszolni!

Szeretnél podcastet, de még nem tudod, milyen és hogyan?

Semmi gond! Beszélgetésünk alatt felteheted a kérdéseidet és természetesen segítek kiválasztani azt a podcast csomagot, ami a legjobban illik a vállalkozásodhoz!

E-mailt írnál?

Várom leveledet a hello@podcastsherpa.hu e-mail címre, általában egy munkanapon belül válaszolok!

cropped-podpeak_by_podcastsherpa_logo_szines_nobg.png