Ha sikeres podcastot akarsz, NE ekkor indítsd!

01.25.2024
Podcast inditás

Bár azt gondolnánk, hogy a podcastot indítás bármikor célszerű, a PodPros jelentése alapján ez egyáltalán nem így van.

Az ő adataik ugyanis azt mutatják, hogy sokkal kisebb az esélyed a sikerre, ha novemberben kezded a podcaster karrieredet.

Miért? Állításuk szerint azért, mert körülbelül 8 héttel az ünnepek előtt indítva sokkal nehezebb megtalálni az optimális ritmust és kialakítani a rendszert, amiben szólsz a hallgatóidhoz, mert az ünnepek között úgyis szünet van és kis túlzással januárban kezdheted elölről az egészet.

Bár lehet benne valami, a PodPros érvelését a podcast készítés kapcsán valamivel kiegészíteném.

Tény, hogy az ünnepek alatt (és nyár végén, amikor mindenki nyaral) sokkal kevesebb friss epizód van. De ez nem jelenti szükségszerűen azt, hogy az emberek ne akarnának podcastot hallgatni, azt meg pláne nem, hogy a Te podcastodnak is le kell állnia!

Sőt, egy kis előregondolkozással még akár előnyt is szerezhetsz ebből és szerencsére a nyaralásodat sem kell megszakítanod!

Hiszen ha készülsz ezekre az időszakokra és néhány adást előre felveszel, időzítéssel gyakorlatilag ezekben az ínséges hetekben is tudsz rendszeres tartalmat adni követőidnek, amiért biztos, hogy végtelenül hálásak lesznek. Megjegyzem, elképzelhető, hogy még az algoritmusok is értékelik ezt és több embernek ajánlják ki a podcastodat, csak azért, mert az állandóan frissül!

Mivel ezek a kritikus időszakok még messze vannak, lehet, hogy most van erre a legjobb időpont? Foglalj egy ingyenes konzultációt és megbeszéljük! https://podcastsherpa.hu/

Források:

https://podnews.net/update/worst-month-to-launch

https://podpros.com/the-ae-podcast-report/

tetszett?

Iratkozz fel és mindig közvetlenül megkapod a legfrissebb írásokat a podcastok világából!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Szerző

Egy Airbus A320-as repülőn ültem, amikor beleszerettem a podcast műfajba. Ez olyan 2013 körül lehetett, Svédországba repültem és az iPodomra töltöttem le egy – azóta sajnos megszűnt – filmes podcastot. Imádtam, itt szippantott be a podcast.

gaspar_milan_podcastsherpa

Kövess a közösségi médiában is!

Olvass tovább

Kapcsolódó

Spotify:több feliratkozó, gyorsabb organikus terjedés?

Spotify:több feliratkozó, gyorsabb organikus terjedés?

Ennek a posztnak az ötletét Ferkai Marcelltől, az Edzőkirályok, a Hatáskeltők és a Tiktokerek podcastok készítőjétől kaptam, innen is köszi! Marci felvetése az volt, hogy vajon a Spotify-on mekkora jelentősége van a feliratkozó számnak a podcastok terjedése...

bővebben
Hekkeld meg az Apple Podcast algoritmusát! 

Hekkeld meg az Apple Podcast algoritmusát! 

Hogy kerülhet előre a keresőben a Te podcastod is? Erre keressük ma a választ, ebben pedig az Ausha podcast marketing ügynökség lesz a segítségünkre. Saját PSO (Podcast Search Optimization) eszközükkel elég alapos elemzést készítettek arról, hogy az Apple Podcast...

bővebben