Egyszerűbb lett közétenni a podcastokat a YouTube-on

01.16.2024

Egy ideje már lehet tudni, hogy a Google Podcast az év folyamán – várhatóan áprilisban – meg fog szűnni és a szolgáltatás a YouTube-ba illetve a Youtube Musicba olvad be.

Ennek a legfrissebb lépése az, hogy már támogatja az RSS feedeket a YouTube. A szolgáltatás pár napja indult és a Youtube Studioban megjelent a podcast gomb, itt lehet hozzáadni az RSS feedet a csatornához

Miért jó ez? Hát azért, mert gyakorlatilag semmi más dolga nincs a podcastereknek, mint hogy ezt egyszer bekössék, innentől kezdve pedig ugyanúgy elérhető lesz adásuk ezen a platformon, mint bárhol máshol.

A három legnagyobb podcast hallgatási platform egyébként továbbra is a Spotify, az Apple Podcast és a Youtube, tehát jó hír, hogy egyszerűbb a publikálás itt is. Azt ugyanakkor továbbra is javaslom, hogy ne csak egy egyszerű állókép legyen a podcast borítója, hanem legyen rajta legalább egy hangspektrum animáció, mégiscsak egy alapvetően videós platformról van szó.

Egy amerikai felmérés szerint egyébként a podcast hallgatók majdnem 30%-ának a kedvenc platformja éppen a Youtube, méghozzá a videóformátum népszerűsége mellett a jó ajánlási rendszer, a kommentelés lehetőség valamint az autoplay miatt.

tetszett?

Iratkozz fel és mindig közvetlenül megkapod a legfrissebb írásokat a podcastok világából!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Szerző

Egy Airbus A320-as repülőn ültem, amikor beleszerettem a podcast műfajba. Ez olyan 2013 körül lehetett, Svédországba repültem és az iPodomra töltöttem le egy – azóta sajnos megszűnt – filmes podcastot. Imádtam, itt szippantott be a podcast.

gaspar_milan_podcastsherpa

Kövess a közösségi médiában is!

Olvass tovább

Kapcsolódó

Spotify:több feliratkozó, gyorsabb organikus terjedés?

Spotify:több feliratkozó, gyorsabb organikus terjedés?

Ennek a posztnak az ötletét Ferkai Marcelltől, az Edzőkirályok, a Hatáskeltők és a Tiktokerek podcastok készítőjétől kaptam, innen is köszi! Marci felvetése az volt, hogy vajon a Spotify-on mekkora jelentősége van a feliratkozó számnak a podcastok terjedése...

bővebben
Hekkeld meg az Apple Podcast algoritmusát! 

Hekkeld meg az Apple Podcast algoritmusát! 

Hogy kerülhet előre a keresőben a Te podcastod is? Erre keressük ma a választ, ebben pedig az Ausha podcast marketing ügynökség lesz a segítségünkre. Saját PSO (Podcast Search Optimization) eszközükkel elég alapos elemzést készítettek arról, hogy az Apple Podcast...

bővebben