2024-ben az AI betör a podcast piacra is?

01.19.2024


Még mindig bőven van tér a podcast médium növekedésére – erről írt a napokban a Hollywood reporter. Viszont arra számítanak, idén itt is hívószó lehet az AI. De hogyan?

A lap idézi a Wondery podcast hálózat CEO-ját Jen Sargent valamint Conal Byrnet, az iHeartMedia Digital Audio Group vezetőjét. Ők elsősorban arra számítanak, hogy elsősorban még a nemzetközi piacon lehet tér a növekedésre, ez pedig nekünk, magyaroknak is jó hír.

Hozzáteszik, bár a teljes hirdetési piac visszaesett tavaly, mindketten a podcast-hirdetések piacának növekedését vizionálják a következő évben, az egyre növekvő kereslet és a médium növekedésének hatására.

És hogy jön ide az AI? Hát úgy, hogy ennek az eszköznek óriási szerepe lehet a podcastok fordításában, amivel új piacok nyílhatnak meg a podcasterek előtt. Vagyis elképzelhető az is, hogy ha kiforr a technológia, akkor egy magyar nyelvű podcast nem csak Magyarországon lesz elérhető, hanem gyakorlatilag bárhol a világon. Ez pedig óriási lehetőséget jelenthet a nemzetközi piacra készülő magyar vállalkozásoknak is!

Ezt erősíti meg Byrne is, amikor azt mondja: – Az alkotók számára nem csak az a fontos, hogy a kívánt nyelven érhessék el a közönséget, hanem az is, hogy ténylegesen vállalkozást építsenek ezeken a területeken.

Az iHeartMedia egyébként a jövő év második felére tervezi ennek a technológiának bevezetését, addig a tesztek zajlanak.

Mindkét óriás egyébként arra készül, hogy az idei évben is folytatják az új és új műsorok bevezetését az amerikai – és a fentiekből kiindulva a nemzetközi piacokra is.

tetszett?

Iratkozz fel és mindig közvetlenül megkapod a legfrissebb írásokat a podcastok világából!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Szerző

Egy Airbus A320-as repülőn ültem, amikor beleszerettem a podcast műfajba. Ez olyan 2013 körül lehetett, Svédországba repültem és az iPodomra töltöttem le egy – azóta sajnos megszűnt – filmes podcastot. Imádtam, itt szippantott be a podcast.

gaspar_milan_podcastsherpa

Kövess a közösségi médiában is!

Olvass tovább

Kapcsolódó

Spotify:több feliratkozó, gyorsabb organikus terjedés?

Spotify:több feliratkozó, gyorsabb organikus terjedés?

Ennek a posztnak az ötletét Ferkai Marcelltől, az Edzőkirályok, a Hatáskeltők és a Tiktokerek podcastok készítőjétől kaptam, innen is köszi! Marci felvetése az volt, hogy vajon a Spotify-on mekkora jelentősége van a feliratkozó számnak a podcastok terjedése...

bővebben
Hekkeld meg az Apple Podcast algoritmusát! 

Hekkeld meg az Apple Podcast algoritmusát! 

Hogy kerülhet előre a keresőben a Te podcastod is? Erre keressük ma a választ, ebben pedig az Ausha podcast marketing ügynökség lesz a segítségünkre. Saját PSO (Podcast Search Optimization) eszközükkel elég alapos elemzést készítettek arról, hogy az Apple Podcast...

bővebben